Afspraak maken

Spreekuur op afspraak bij een van onze huisartsen, praktijkondersteuners of assistentes.
Iedere werkdag voeren wij spreekuur uitsluitend op afspraak.
U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen bij voorkeur tussen 8:00 - 10:00 uur, tel.nr. 0314-381212.
Tevens is er een mogelijkheid om online afspraken te maken bij uw huisarts.
Dit is voor niet acute klachten. Voor meer informatie kijk op onze homepage.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd nodig?
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Visite aanvragen
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
De voorkeur is om visites voor 10.00 uur aan te vragen.

Telefonisch overleg met uw huisarts
Wanneer u telefonisch overleg wilt hebben met uw huisarts dan kunt u dit telefonisch aanvragen via de assistente. De huisarts zal u dan terugbellen. Dit belspreekuur is oa voor bloeduitslagen en overige onderzoeken in het ziekenhuis.
Ook is het mogelijk om een e-consult met uw huisarts te hebben. Dit is zeer geschiklt om oa uitslagen door te geven.
Voor meer informatie kijk op onze homepage.

Inloopspreekuur
Op maandag en donderdag ochtend is er van 8.00u-8.30u inloopspreekuur.
U hoeft voor dit spreekuur niet te bellen voor een afspraak.
Als u twijfelt of een aandoening geschikt is voor het inloopspreekuur kunt u natuurlijk wel telefonisch overleggen met de doktersassistente. Zij kan u overigens ook over veel klachten adviseren.
Wat is een inloopspreekuur?
Een inloopspreekuur is een spreekuur waar u geen afspraak voor hoeft te maken. Het is bedoeld voor kleine problemen en maar 1 klacht per consult. De tijd voor dit consult bedraagt 5 minuten.
Hoe werkt het inloopspreekuur?
U wordt geholpen in volgorde van binnenkomst. U neemt in de wachtkamer een sleutelhanger van het rekje. Maximaal 6 patiënten worden toegelaten tot het inloopspreekuur. U moet rekening houden met wat langere wachttijden, maar u bent in ieder geval voor 9.00 uur geholpen.
Waarvoor is het inloopspreekuur bedoeld?
Het inloopspreekuur is nadrukkelijk bedoeld voor patiënten met een klein medisch probleem en maar 1 klacht per consult. Als blijkt dat een probleem meer tijd nodig heeft, dan moet u een vervolgafspraak maken waarbij dan meer tijd gereserveerd wordt.
Wat is een klein medisch probleem?
U hebt een klein medisch probleem als de aandoening kort bestaat, duidelijk te omschrijven is en relatief weinig ziektelast met zich meebrengt.
Anders gezegd; het probleem is makkelijk te onderzoeken en betreft alles wat een beetje ‘aan de buitenkant van het lichaam zit’.
Voorbeelden van geschikte problemen voor het inloopspreekuur.
Vlekjes op de huid, krentenbaard, voetschimmel, galbulten, oorpijn, keelpijn, oogontstekingen, voorhoofdsholteontsteking, prikkelhoest, verstuikte of gekneusde gewrichten.
Voorbeelden van ongeschikte problemen voor het inloopspreekuur.
Meerdere klachten in een consult, langdurige bestaande klachten, psychische klachten, buikpijn, hoofdpijn, duizeligheid, moeheid, griep, klachten van de inwendige organen, klachten waarvoor een uitgebreid of inwendig onderzoek nodig is.